úterý 25. října 2016

17.10. pondělí



Dnešní den byl asi zatím nejzáživnější ze všech. Ráno opět začalo snídaní a cestou do Drážďanských podniků DVB.
Hned ráno po příchodu do areálu DVB jsme se šli převléct do pracovních oděvů. Pak jsme měli hodinu teorie v učebně o pneumatických ( vzduchových ) brzdách, vše možné o zapojování brzd, seřizování účinnosti atd. Po teoretické přednášce jsme se odebrali na dílny, kde si nás mistr rozdělil do tří skupinek po třech.  U každé skupinky jsme měli někoho, kdo nám pomáhal s překladem a dorozumíváním se s mistrem na dílně.
 První skupinka dostala schémata náklaďáku, který nám mistr zaparkoval na dílnu, a následně na něm pracovala. Jejich úkolem bylo popsat celé brzdné ustrojí, a případné přípojné zařízení. Na autě jsme se učili jak se provádí testování brzd, samotné tlakování a následná těsnost systému. Zkoušeli jsme jak se zachová přívěs, který by se nějakým nedopatřením mohl za jízdy odpojit.
 Druhá skupinka byla u zkoumání závad na motoru, který si právě DVB přímo pro učně a jejich školení vyrobila. Mistr dílen si v řídící jednotce mohl falešně vyvolat závadu na motoru, na kterou jsme si museli přijít sami.
 Skupina třetí byla také u cvičebného motoru. Tato skupinka si vyzkoušela měří tlaku ve válcích, postup práce před a při samotné měření a následné zpětné nastrojení motoru.
 V půl jedné jsme šli všichni hromadně na oběd, který všem chutnal :D
Po návratu do dílny jsme dodělali rozdělaná cvičení.
Ve tři hodiny jsme ukončili naší praktickou výuku a poměrně unavení se vydali na pokoje. V 18 hodin jsme se vydali na večeři.  Během večere nám bylo řečeno, že je v centru Drážďan demonstrace a my proto nemáme vycházet ven, pro jistotu jsme tedy zůstali na pokojích a koukali se s kluky na filmy.

                                                             
                                                                                       

Žádné komentáře:

Okomentovat