úterý 11. října 2016

Den 2. -  seznámení s Dopravním podnikem

Každý z nás obdržel desky, v kterých byl napsaný
program a plno zajímavých věcí.
Dnešní den začal výměnou pokojů, poté pro nás přijel minibus od Drážďanského dopravního podniku, původně jsme měli jet tramvají ale nakonec  nás všude vozili minibusem. První zastávka byla v Busbetriebshof Gruna, kde jsme měli úvodní seznamení s programem naší stáže a přednášku o Dopravním podniku a vzdělávacím systému v Drážďanech.








Úvodní seznámení s Dopravním podnikem proběhlo ve
vozovně Gruna.

V 11:30 následoval oběd, měli jsem klasický řízek. Prostě schnitzel! Pak jsme pod odborným výkladem prošli celou autobusovou vozovnu Gruna, kde jsme byli seznámeni s našimi pracovišti.
Naše další zastávka byla Betriebshof Trachenberge (vozovna Trachenberge) kde jsme nejdříve navštívili vzdělávací centrum pro nové řidiče tramvají a autobusů (Fahrschulle). Kde jsme se dozvěděli hodně věcí, které musí splnit každý kdo se chce stát řidičem.

Návštěva centrálního dispečinku ve vozovně Trachenberge.
Poté následovala návštěva centrálního dispečinku tramvají a autobusů, která je také ve vozovně Trachenberge, bylo to velice zajímavé, dozvěděli jsme se mnoho informací od zaměstnanců dispečinku, také nám ukazovali jak postupovat při krizové situaci (třeba při přepadení řidiče)
Ochota zaměstnanců Drážďanského dopravního podniku byla velice příjemná a my si toho moc ceníme. A jsme rádi, že jsme tady.               










Kryštof Jelínek, Petr Szlifka a Dominik Zeman.                                                                                                                                                                                    

Žádné komentáře:

Okomentovat