neděle 16. října 2016

14.10. Drážďany



14.10. Drážďany

Den začal obvykle velikou snídaní, po které jsme se s plným břichem vydali na naučnou orientační cestu po památkách Drážďan. Cesta začala u ubytování, odkud jsme se vydali na první check-point.  Tento první průchozí bod se nacházel na náměstí Postplatz. Cesta pokračovala ke státnímu divadlu Staatsschauspiel, odkud jsme pokračovali na další stanoviště jako je například: Hofkirche, Theatre Platz. Cestou jsme vyplňovali i křížovku. Tajenka křížovky nám prozradila další cíl dne. Tím bylo Drážďanské letiště.
 Po příjezdu na letiště na nás čekala průvodkyně, která nám popsala historii letiště. Ukázala nám jak je zařízeno a k čemu dřív letiště sloužilo (vyráběla se zde letadla). Po absolvování bezpečnostní kontroly nás vyzvedl letištní autobus. Provezl nás po stojánkách letiště, kde se letadla připravovala na další let. Viděli jsme jak se do letadla nakládá čerstvé jídlo a zásoby, jak se letadlo tankuje a nebo jak se vysávají letecké záchody.
 Následovala prohlídka hasičské stanice, speciální hasičské techniky, hasičských vozidel a jiných vozidel jako jsou vozidla zimní údržby.
 Po prohlídce letiště jsme se vydali na poslední akci dne, kterou bylo technické museum pár stanic od naší ubytovny. V muzeu jsme mohli vidět první fotoaparáty , vznik prvních snímků a kamery, které vznikali už za první světové války. V muzeu nebyly jen fotoaparáty, ale také psací stroje, nebo třeba počátky současných počítačů. Muzeum bylo zaměřeno technickým směrem, a tak jsme mohli vidět i různé názorné ukázky jak funguje fyzika.
 Po celkové prohlídce jsme měli rozchod a vydali se na pokoje. Byl to velmi náročný den.

Žádné komentáře:

Okomentovat